Slik starter du et manus: Behandling eller Free Fall ?


   nbsp; by: Gordy Hoffman
Starte et manus kan noen ganger være like hardt som avsluttet en.
Utålmodig etter å dra opp til døra av en klassisk film, jeg
ønsker å få alt rett så raskt. Denne utålmodigheten utfordringer min lit til det arbeidet, den kreative prosessen med manusskriving. Hva betyr tillit bety? Hvis jeg dont stoler på min skriver, så er jeg?
Skremt. Dette er slaget. Hvis Im redd for at alt Im
typing er verdiløs, hva så? Hendene mine finne noe annet å gjøre. Slik tillit er gode og viktige og avgjørende for å begynne denne reisen, alene, en tur som til slutt vil ta det som kommer ut av deg til millioner av mennesker. Men it er bare deg nå. Og tillit.

Nå gjør tillitsfulle dine bidrag betyr sitte ned med noen ideer,
åpne et nytt dokument, og begynner å skrive? Selvsagt. Og ingen. Det jeg trenger å gjøre er å ta en beslutning og gjennomføre. Og denne avgjørelsen kommer ofte tilbake til om jeg skulle skrive en disposisjon eller behandling før jeg begynner å skrive mine manus, eller med en viss idé, et mørke skygge av noe ringer fra hjernen min, begynner du å skrive?

Jeg har gjort både i fortiden. Da jeg skrev det første utkastet til LOVE
Liza, jeg hadde veldig liten idé om hvor historien skulle. Jeg hadde
et par ting å starte med, og et sted jeg ville ende opp nedover veien, men det var det. Det var skremmende og vanskelig å bli sittende. Men det mest originale karakteristikker av manuset kom ut av umiddelbarhet for å prøve å komme opp med What neste, med fingrene hviler på tastaturet. Jeg ble solgt på denne prosessen. Outlines drept kreativitet, fordi skrive en disposisjon er ikke faktiske manusskriving. Its omriss.

Men da jeg kom til Hollywood og prøvde å fortelle ledere den lille
ideene jeg hadde. Jeg vil veldig stolt kunngjøre et bilde, et bilde i hodet mitt, at jeg visste inneholdt brannen i en hel episk. Jeg ble sjokkert da de spurte: “Så hva skjer?” Jeg didnt har et svar. Hvorfor? Vel. Fordi jeg HADNT skrevet den ennå. Det virket som en helt dumt spørsmål. Hva skjer? Hva skjer? Sa jeg jeg hadde en komplett manus å vise deg?!

Du vet resten. Ingen telefonsamtaler og forvirring, og så fant jeg meg selv i byen plasser, og begynner å kjøttet ut tingene til 14 siden manus behandlinger. Jeg gjorde det, overbevist om at det aldri kunne bli det gode, at det var tvang, og iscenesatt, og forutsigbar. Jeg var sjokkert over å finne ut at det ikke ødelegge min kreativitet. Jeg var fortsatt i stand til å komme opp med interessante og originale ting. Men innerst inne visste jeg. Dette var likevel ikke manusskriving. Dette var ikke kunsten å manusskriving. Og Im høyre.

Så nå hva jeg skulle gjøre? Hva var bedre? Hvis jeg skulle sitte ned
og spec noe ut, hvordan skulle jeg gå med det? First off, Im lat, så å ha en behandling eller en disposisjon som sitter ved siden av meg bærbar PC å gå meg gjennom det første utkastet er meget tiltalende, til tross vite at inspirasjonen kjøre en behandling er annerledes enn den saften som kommer når du skriver på screenplay blindt. Og jeg har satt meg ned og skrevet 90 sider, for å finne historien, bare for å bare starte på nytt. Dette er mye arbeid, men Ive kommer til å anerkjenne at dette arbeidet ikke er tapt. Dette er banen. Det gjør vondt, dreper den, det bludgeons, det fatigues, det flater ut, men it er veien. Tro meg.

Men hva med en Heist film, eller et mysterium? En thriller med vendinger?
Arent filmer noen ganger oppgaver? Kan vi finne ting uten en plan? Dont må du regne denne ting ut? Ja og nei. Flying ved setet på buksa ofte produserer imponerende svinger publikum aldri vil se komme. Hvorfor? Forfatteren didnt. Dette er den største grunnen til studio filmer er forutsigbare —- stoffet av skriptet er skutt gjennom med kunnskap om avslutningen av historien.

Hvis vi skal plotte ut kart over filmen vår med en behandling, slo ark eller disposisjon, vi bedre være jævla sikker its the real thing. Putting vårt beste foten fremover med en meget sterk disposisjon er bare starten på hva som vil ende opp som et filmmanus. Til tross for å sette det gylne omriss ved siden av tastaturet vårt, vil vi finne at å snu det til et manus er fortsatt, Im fryktelig lei meg, mye arbeid. Scener som vi tenkte å bli fantastisk, vil plutselig være umulig å skrive. Og hvorfor virker det opprørte oss? Hvorfor frustrere at forfatteren?

Vel, tenkte vi at vi hadde en snarvei. Vi trodde vi skulle snike seg inn på baksiden av en klassisk film. Min reise som forfatter har vært preget av lærings-og relearning at alt trevirke må kutte der ute i bakgården, om jeg liker det eller ikke. Hvis jeg ønsker å gjøre dette, må jeg svinge øksen.

Men vi vet, om vi stoler på vår gave, som noe vakkert kommer, uansett om vi har en disposisjon eller ikke. Kanskje forfatterne som jobber fra skisserer bør kaste dem ut. Kanskje forfatterne som skriver som huset er i brann, med nary et notat innen miles, burde sette seg ned og skrive en behandling. Behandlinger er kjempemoro.

Jeg gjør begge deler, bytte frem og tilbake når jeg må. Når Im skrive og jeg begynner å føle bind for øynene, slår jeg å notere ned noen notater, skisser noen ideer, spore en karakter bue, ordne en handling. Men når jeg tenker Im fanget opp i salgsstrategier og notater og slo ark og sikkerheten til planene, chuck jeg alt og skrive som jeg gjorde da jeg var liten.

Har vi bruker noter når vi var barn?

This entry was posted in Fritid and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.