Seven Secrets of Highly Creative Writers


   nbsp; av: Steven Barnes
Den Lifewriting tilnærming til din skriver karriere krever en relativt høy kreativ produksjon. Det isnt designet for å coddle folk som sykepleier én historie for år før du sender den ut.
Men studentene ofte protest mot at de bare dont komme opp med mange gode ideer, og at ideer de genererer passer for romaner.
Etter min mening, grunnleggende ideer har ingen egenverdi lengde. Behandlingen av en idé har en iboende lengde. Borgerkrigen kan behandles i en en-side story, skjer i et bibliotek med bøker. Alt avhenger av dyktighet og hensikten med forfatteren.
La meg fortelle dere en historie:
Da jeg gikk på college, visste jeg at en kvinne som ønsket å bli forfatter. Hun fortalte meg at hun jobbet på en novelle, og jeg sa “stor”. Et par uker senere, spurte jeg henne hvordan den historien gikk. Hun sa “It begynner å bli litt longI tror itsa novella.
“Flott!” Sa jeg.
Et par måneder senere, spurte jeg henne hvordan novella skulle. “Vel, it blir litt langt, synes jeg itsa romanen!
“Wow!” Jeg sa, selv om en advarende bjelle var tinkling i bakhodet mitt. Et par år senere, spurte jeg henne hvordan romanen skulle.
“Vel, det virker å være å skru i en trilogi, sa hun.
Hmm. Jeg gjorde optimistisk lyder, og lot det bli med det.
Et tiår senere, var jeg reiser på østkysten, og visste Id være bestått byen hvor denne damen bodde. Min kone og jeg stoppet å gå. Bare fordi jeg har en masochistic strek, spurte jeg hvordan trilogien skulle.
Det ble en pause. Deretter sheepishly sa hun, “Jeg ble lei av det, og sette det bort. Men bare et par måneder siden jeg begynte å jobbe på en ny historie. It er bra! Men sa hun, så jeg visste hun ville, “Det synes å være å få en litt lang”
Det er så trist. Min venn hadde møtt en av de stealthiest former for writer blokk: å kunne skrive, men ikke være i stand til å fullføre og sende inn. Den tjener samme formål til en usikker underbevissthet: Det hindrer deg fra lidelse avvisning.
Tross alt, er ideen så lys og tiltalende når det kommer your mind! Prosessen med å faktisk slogging veien gjennom flere utkast kan være en glede-killer.
Noveller er en perfekt måte å bekjempe dette. Et kort stykke bruker alle de samme grunnleggende verktøyene som skal brukes i en roman, med en avgjørende forskjell. I den tiden det tar deg å skrive hundre tusen ord romanen, kan du skrive tjue til førti korte historier, og youll vite langt mer om håndverket i prosessen.
Også fordi du går gjennom den komplette buen å generere historien, planlegging, forskning, skriver kladden, polering, og sender du finne ut hvor de tekniske og psykologiske svakheter ligger.
Og enda en fordel: Hvis du skriver en historie en uke eller annenhver uke, du dont trenger desperat å klamre seg til en idé, tenkte den er den eneste gode ideen youll noensinne har.
Men hvordan å generere ideer? Her er noen forslag:
1) Hold en drøm dagbok. En liten digital eller båndopptaker ved sengen fungerer bra for dette. Bare fortell deg selv før du sover at du vil vekke kort etter en drøm og diktere essensen. I morgen, transkribere.
2) Søk avisen. Lag en øvelse i å se gjennom de forskjellige delene av papiret, ser for oddetall eller interessante historier. Forestill deg hvordan det ville være å være mennesker fanget opp i disse situasjonene. Hvilken historie vil fange essensen av livet?
3) Les bøker og se filmer. Forestill innpoding slutten av en film til begynnelsen av en annen. Når en bok faller fra hverandre, komme opp med et bedre endingand skrive det.
4) Lag moderne versjoner av favoritt gamle eventyr. Ha det gøy med thisremember er it rettferdig praksis!
5) Ved neste familiegjenforening eller sammenkomst, få den gamle folk å snakke om sine ungdommelige dager.
6) Gå til en lekeplass og se barn spille. Virkelig merke kraften spill, deling, den gråt, latteren, de strever og triumfer. Hver eneste barn, hver dag, har en historie å fortelle.
7) Mine ditt eget liv. Lære å gå, å snakke, å kjøre, å vinne, å tape. Din første kamp, ditt første kyss, din første jobb, første gang du fikk sparken.
Det er egentlig ingen ende på muligheten. Alt du trenger er en tro på målene dine, og erkjennelsen av at ethvert individ historien er bare et skritt langs waynot noen sjel-stekende vinn-eller-miste forslaget.
Have fun!

This entry was posted in Fritid and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.