Putting The Critics In Their Place


   nbsp; by: Sophfronia Scott
Jeg leste en gang at hvis du var en forfatter, det wasnt nok å bare skrive. «Du må publisere det du skriver” var gitt råd. Jeg tror that er sant og it store råd. Men når du gjør det, må du vite minst tre ting kommer til å skje: 1.) Noen vil liker å skrive. 2.) Noen vil mislike din skriver. 3.) Noen wont care! Hvis du tillater alle disse reaksjonene å lage eller brekke deg, youll være på en uendelig følelsesmessig berg og dalbane. Du kan jevne ut topper og daler, men hvis du spør deg selv noen spørsmål.
Hvem sier det?
Du har kanskje hørt si “vurdere kilden”. That er viktig når youre veiing noen kommentarer på arbeidet. Når det gjelder lærere, redaktører eller bestille vurderinger, vil du være trygg på at personen er virkelig objektive og vet hva theyre gjør. Hvis youre sikker på dem, kan du ta hva de sier, gode og dårlige, og lære av dem. Disse arent folk ut for å ødelegge deg (vanligvis!), Så dont skyte budbringeren.
Når folk i den virkelige verden begynner å kjøpe og lese ditt arbeid, youll definitivt høre om som elsket det og som hatet den. Men følge nøye fordi there er mer til det enn et elsk-hat forhold. Min første romanen ble pakket på en slik måte at det så ut som en urban romantikk når faktisk det er et komplekst familiedrama. Jeg visste folk som plukket opp boken venter en lys romanse ville bli sårt skuffet – og that er nøyaktig hva som skjedde da min romanen ble omtalt i en bok-of-the-måneders klubb som spesialiserte seg på å selge urban romantikk. Mange av deres kunder som kjøpte boken min hatet det!
Hva er det de sier?
Hvis jeg hadde tatt kritikken til pålydende, ville jeg ha følt som en fiasko. Men alle leser kommentarer jeg så på club nettsted: “Too slow, kjedelig, ikke nok se * x” fortalte meg at de ventet en annerledes bok – og jeg didnt klandre dem! Jeg hadde blitt fornærmet også hvis jeg hadde forventet “Valley of the Dolls” og endte opp med å lese “Krig og fred”! Disse lesere var ikke i min målgruppe, slik at kommentarene didnt opprørt meg.
Lesere i min målgruppe gav ulike tilbakemeldinger. Ja, de likte boken, men at wasnt alt: Jeg kunne fortelle at de hadde forlovet med boken og hadde investert i tegn. Selv kommentarer om hvor frustrert de fikk med hovedpersonen var bra fordi det betydde at de brydde seg nok til å være frustrert. Hvis disse leserne hadde funnet boken langsom og kjedelig, ville jeg ha visst sikkert jeg hadde et problem.
Er det samsvar med hva du vet om ditt arbeid?
Som en forfatter, må du kjenne dine egne fungerer godt nok til å hjelpe deg å avgjøre hva kritikk er fornuftig og hva doesnt. Ive sagt før at jeg tror at de fleste forfattere i deres hjerte når noe er galt eller hvis theyre har problemer med materialet sitt. Hvis du kjenner skrive dialog er vanskelig for deg, er there ingen grunn til å bli såret eller overrasket når noen sier at din dialog er svakt eller utrolig. Det gjør en åpen og ærlig vurdering av hva de leser og / eller kritiker sier. Deretter kan du …
Foreta en beslutning: Hva vil du gjøre?
Uansett hvor din tilbakemelding kommer fra, vil det alltid være din avgjørelse om du gjøre noe med det. Noen ganger tilbakemelding vil åpne opp nye ideer og youre gjerne skrive basert på de kommentarer fordi du vet at arbeidet vil bli bedre. Noen ganger boken allerede er der ute, og tilbakemeldingene kan bare få deg til å tenke over hva youll gjøre annerledes neste gang. Eller kanskje du wont foreta en endring i det hele tatt. Theresa bestemt scene i romanen min that er så såpeopera-aktige it er nesten latterlig. Men jeg visste at når jeg skrev den og jeg ville det være sånn fordi jeg ville vise hvordan kjærlighet kan få folk til å gjøre gale ting. Jeg wasnt kommer til å endre det.
Men hvis jeg hadnt vært tydelig på mine intensjoner for scene, ville jeg ha følt forferdelig hver gang den kom opp i en bok groups diskusjon. Det var lettere for meg å stå opp for å skrive meg fordi jeg hadde vært klar over hva jeg gjorde. Så, på grunn av din writer hjerte, være klart – alt bedre å se frem til en bedre bok.
kopi; 2006 Sophfronia Scott

This entry was posted in Fritid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.