Kampen Internett ADD: Ti tips for å skrive for web


   nbsp; av: David Beveridge
1. Skriv for en grunn
Kom til poenget. En av de grunnleggende referanser for Web-design er Steve Krugs, Dont Make Me Think. Min bok for Web forfattere (foreløpig ikke tilgjengelig i butikker) vil bli kalt, Dont Make Me gjesp. The Great Demokrati som Internett har sørget for langt mer spam og yammer enn gjennomtenkt prosa. Dont forelsket i stemmen din. Sørg for at hvert ord støtter meldingen.
2. Skriv for “scanner”
De fem-sekunders regelen gjelder bare gjøre det kortere.
Besøkende se på en webside, så leser de det. Tenk på siden din som på forsiden av et magasin. En besøkende vil først absorbere det totale bildet, så spark i lesemodus og hopp tra-la fra overskrift til overskrift før de finner en) hva theyre leter etter, eller,) b noe bedre. Dont mister scannere med deathless prosa.
3. Bli engasjert
Lively skriving vil trekke besøkende til meldingen.
Jeg vet youre prøver å være nøyaktig. Jeg vet youre prøver å være komplett. Jeg vet at du trenger å få hele budskapet. Jeg vet. Tro meg. Im leser den og prøver å … zzzz.
4. Fordeler
Gi lang innhold et godt hjem.
Ok, får noen ganger innhold lang. Noen ganger er det ment å være lang. Noen ganger har det også å bli lang. Forstått. Når det er tilfellet, erte den opp foran, og satte den lange innhold hvor lenge innholdet går. Folk som vil lese den vil følge stien, og resten av oss vil bli spart.
5. Over fold
Beklager, folkens, sidelengde saker.
Avis side, hjemmeside, eller på gata, er eiendomsmegling eiendomsmegling. Og i fast eiendom, location regler. Hvis jeg må bla nedover siden for å finne innholdet ditt, jeg vet it ikke er god ting, fordi du fortalte meg det. Mesteparten av tiden, wont jeg engang. Så holder de viktigste budskapene dine Top, Center.
6. Grammar slags teller
Komplett tanker … mindre viktig … ord nøkkel … setninger. Bare tullet, ha ha. Poenget er, kanskje ikke dette reklame skriftlig, kan det ikke være overskriften skriftlig, og det hadde bedre ikke være dårlig skriving. Men i de fleste tilfeller er det heller ikke rent narrative. Setninger, lastet med underordnede klausuler, tettet med interessante, men unødvendige detaljer, trenger ikke begynne langsomt, gain traction, og stige til et crescendo før en grasiøs, gradvis, uunngåelig nedstigning til en komplett, tilfredsstillende slutt.
Bare si det, og komme ut.
7. Hyper om koblinger
Bruk dem som hjelpemidler til navigasjon, men ikke overforbruk.
Hyperkoblinger er fundamenter av Web, tross alt. De er Codex, hvorfor itsa web, slik at du kan følge koblinger fra sted til sted til sted til sted, alt vevet. Ok. Bare dont overdrive. For mange koblinger er like for mye koffein. Du får jitters er it vanskelig å holde tankene på punktet, og alle som sprettende gjør magen litt woozy. Bruk linkene til å forbedre, ikke scatter, erfaringen.
8. Glatt eller Extra Chunky
Akkurat nok informasjon gjør at besøkende føler seg uthvilt!
Chunk innholdet i lettfordøyelige porsjoner. Min bror-in-law-the-restauranteier snakker om “plate dekning, noe som gjør at bønner og steinbit og den franske frites eksistere i harmoni og balanse. Portion kontroll for de besøkende kommer fra teasers og intro avsnitt og “Les mer” og “Les artikkel”. Chunking innholdet gir besøkende en smak, snarere enn en styrke-fôring.
9. Think med øynene
Bruk visuelle pekepinner og grafiske elementer for å styrke innholdet. Grafikk skje. White space skjer. Its okay. Arbeid med designere for å få (enda mer) liv til dine ord. Og like viktig, sørg for at ordene passer sammen med andre elementer på siden. Youre ikke skrive romanen her. En webside er et samarbeid.
10. Stram opp
Da jeg gikk i grunnskolen, vurdert min avisredaktør far papirene mine for meg. Han forstod aldri hvorfor jeg gråt når mine tre-siders rapport om Chile ble en to-avsnitt kort under machete slash hans røde blyanten. Men han hadde rett. Jeg didnt trenger det ordet. Jeg didnt trenger som ledd. Jeg hadde sagt det samme på forrige side. Jeg hadde behov for å revidere og skrive og skar og skar litt mer. Jeg gjorde, og jeg gjør det fortsatt, og det gjør du. Writer, redigere deg selv.

This entry was posted in Fritid and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.