Hvordan Klemt Boomers kan hjelpe foreldrene Create A Legacy of Meaning


   Av Dr. Rosemary LichtmanAs a Baby Boomer medlem av Sandwich generasjon, kanskje du allerede har hatt samtaler med den aldrende foreldre om sine testamenter, stønadsmottakere og avanserte medisinske direktiver for sykehuset. Men har du diskutert et etisk eller vil arven etter betyr at de ønsker å forlate? Som foreldre blir eldre, blir det viktigere for dem å bli husket for livsvisdom de underviste enn for materielle gaver de forlate.

Rachel husker hennes første erfaring med nettopp en slik arv. “Min mor svigermor var en klok kvinne. Selv om hun wasnt stand til å fortsette sin utdanning utover videregående skole, hennes forståelse av mennesker rivaler som noen psykolog. Hun løftet mannen min, en sykelig gutt, å være selvstendig trygg og til å strebe etter det beste. Hun ga alle barnebarna ubetinget kjærlighet og støtte. Og hun aldri spørsmålstegn ved min plass i vår familie. Men jeg tror hennes visdom var mest verdifulle for hele familien etter at hun fikk vite at hun hadde kreft metastasized . Før hun døde, hadde hun lange private samtaler med hver enkelt av oss, aldri shying bort fra sannheten, selv med barnebarna. Hun ønsket å etterlate en varig arv personlig med alle medlemmer av hennes familie og et endelig uttrykk for hennes kjærlighet for hver av oss. jeg fortsatt styrket ved minnet om min siste samtale med henne, selv i dag. ”

Hva kan du gjøre for å skape en arv av betydning i din egen familie? For å komme i gang, her er noen forslag.

1. Tilbring kvalitetstid snakke med foreldrene dine om de verdiene som er viktige for dem. Spør dem konkrete spørsmål om hva etikk har guidet dem gjennom årene. Du kjenner sikkert noen av disse svarene fra å ha observert dem og deres rolle modellering, men samtalene kan videre opplyse. Som Mimi brydde seg om moren da hun var på slutten stadier av hjertesvikt, hadde de lange samtaler langt på natt. Mimi vokste å verdsette hennes mor som aldri før. «Jeg pleide å kritisere henne for å være så nøysom. Jeg innser nå at hun var redd hun wouldnt har nok penger til å overleve. Bestemte jeg meg for å bruke den lille arven hun klarte å redde for meg på en måte hun vil sette pris på. Jeg har åpnet college bankkontoer for barn av min bror, som sliter økonomisk. Jeg er stolt over at jeg kan hedre min mor på denne måten. ”

2. Snakk med foreldrene dine om deres fortid og historiene om deres liv. Deres historier vil bli en del av hvordan du husker dem. Gjennom deg, vil historien om foreldrene dine skal bevares fra generasjon til generasjon. Se gjennom sine gamle fotografier og lytte til minnene de fremkalle. Video tape disse samtalene skal ha en varig visuell og muntlig posten av dem. Se disse familiemedlemmene bilder og videoer som en del av livet – en gave for fremtiden som kan nytes av barn og barnebarn. Sarah elsket å se bilder av hennes mor som tenåring, har det gøy med vennene sine på stranden. “Mor alltid jobbet så hardt hun fikk to jobber da vi var små og jeg tror det var henne enormt. Mine barn ser henne bare som svært gammel og svakelig. Når jeg viser dem bilder av henne som en jente, full av energi og entusiasme, Hun virker mer virkelig for dem. ”

3. Identifiser hva du anser som dine foreldrepersonlige styrker og snakke med dem om de styrker de husker på sine egne foreldre. Opprett en familie sterke treet, med fokus både på styrker som er gått ned og de som er unike for hvert familiemedlem. Du vil ha en konkret visuell profil av dine forfedredyder å veilede deg og dine barn. Toby husket virkningen at hennes father karakter hadde på henne. “Han lærte meg så mye om hvordan å være et godt menneske bare ved måten han behandlet alle rundt ham. Jeg prøver å leve opp til hans standard for moral hver dag i måten jeg lever mitt liv.”

4. Rådfør deg med bøker eller Internett nettsteder for å hjelpe foreldre skape en etisk vilje. Din familie vil bli beriket av arv deres – å vite hva de trodde på, deres verdier og ritualer, og hvordan de levde sine liv. Resterende følelsesmessig åpen i denne interaktive prosessen kan hjelpe deg å bedre forstå dine foreldre så vel som deg selv og din egen personlige mål. Kort tid før han døde, Lynn og hennes far skrev ned noen av sine tanker og svar på spørsmålene de hadde diskutert. Nå når hun føler seg plaget, tilbringer hun tid rereading hennes journal. “Pappa levde til alder 92. Han er alltid i tankene mine og jeg har ordene vi skrev sammen til jord meg. Han var den eneste som kunne få meg til å føle seg sterkere, og jeg alltid tenke på hvordan han ville ha meg til å håndtere selv i vanskelige situasjoner. ”

Går gjennom prosessen med aldrende foreldre kan også gi deg et forsprang på å tenke på egne etiske vilje. Hvilke verdier vil du gi videre til dine barn? Hvordan kan du rollemodell disse for dem i dag? Hvordan kan du leve livet ditt nå som om disse verdiene virkelig er viktige for deg? Hvordan du svarer på slike spørsmål til deg selv kan hjelpe deg å lage din egen arv av betydning for dine barn og barnebarn de neste tiårene.

  2007, hennes mentor CenterRosemary Lichtman, Ph.D. og Phyllis Goldberg, Ph.D. er grunnleggerne av http://www.HerMentorCenter.com, et nettsted for Midlife kvinner og http://www.NourishingRelationships.Blogspot.com, en blogg for Klemt Boomers. De er forfattere av en kommende bok om Baby Boomers og familieforhold. De tilbyr gratis nyhetsbrev Stepping Stones

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.