Freelance Writing for aviser


   nbsp; av: Amber McNaught
Uansett hvor mange ganger jeg ser meg skrive ut, slutter det aldri å være best adrenalinrush noensinne.
Igår en av artiklene mine dukket opp i en nasjonal avis. No big deal, egentlig: Jeg mener, jeg er en frilansjournalist, så youd tror Id brukes til å se navnet mitt på trykk nå. Not so. Snarere enn å vente på en pause i arbeidsmengde min og ta en rolig spasertur til kiosker å samle sa papir, hot I-footed i der nede så snart jeg var kledd som en gutt i julen.
Jeg hadde som ligger på siden med min by-line før jeg nådd kassa, og jeg måtte utøve enorm selvkontroll ikke å stikke avisen under utsjekk assistant nese og si: “Se! Det er meg! That er mitt navn! I avisen! Jeg klarte å holde meg selv, og bare gjorde det til min forlovede stedet, men det faktum gjenstår: for frilansskribent, er there ingen rush større enn publikasjonen.
Så hvordan gjør du det?
Vel, i mitt tilfelle, jeg gjør det stort sett gjennom kontakter. Jeg startet som en stab reporter i lokalavisa, og Ive holdt tritt med de menneskene jeg møtte gjennom min journalistikk karriere, enten de er stipendiat journalister, redaktører, eller kvinnen som brukes til å tømme søppel vinduer på slutten av natten. I denne bransjen må du gjøre det. Du må holde kontakten med folk i bransjen, må du forsikre deg om at navnet fortsatt friskt i deres sinn, du må holde på å koble bort på å holde denne kontakten boken oppdatert, å utvide den, og opprettholde vennskap. Dette er en virksomhet som fungerer til en viss grad, på “hvem du kjenner” heller enn “det du vet”, og det doesnt vondt å ha det i tankene.
Jeg også gjøre det ved å være vedvarende. Du trenger en tykk hud som frilansskribent. Du bruker mye tid på å bli avvist, blir avvist, og selv blir ignorert. (Egentlig foretrekker jeg blir ignorert, det stikk mindre!) Du må holde på det. Husk at for hvert søk du sender til en redaktør, de sannsynligvis fått hundre andre. Youre opp mot mye konkurranse, men noen ganger rene standhaftighet lønner seg. Husk, det var skilpadde som vant løp: holde chipping unna på den, holde den sendes i disse spørsmål, vet at det bare kan bli enklere.
For det tredje, jeg gjør det ved å være på rett sted til rett tid, og hva jeg mener med det er at når en redaktør kontakter meg med en jobb, hopper jeg på det, selv om det betyr å holde seg hele natten og mangler neste episode av “Lost”. Et lite kjent faktum for deg: i avisens journalistikk, fremragende skriving isnt den viktigste kvaliteten til å ha. That hva sub-redaktører er der for. Hva mange redaktører er ute etter er forfattere som vil reagere umiddelbart, filkopiering i tide, få fakta riktig, og få historien. Å være alltid-på samtale er kanskje ikke den mest avslappende måten å leve, men it er én måte å sørge for at redaktøren som bare bestilt deg en historie vil komme tilbake for mer.

This entry was posted in Fritid and tagged , , . Bookmark the permalink.