De Deadly Frister


   nbsp; av: Pamela White
Min vondt i ryggen og hodet banker. Lysene er for lys, temperatur for kaldt. Er det influensa? Noen en foreløpig navnløs frykt sykdom? Nei, it bare at it allerede kl 8 på en søndag og jeg har en frist for min ukentlige spalte i en kort tolv timer.
Jeg har bedt forfatterne Ive møtte opp gjennom årene hva de føler om bane til min eksistens: frister.
“I love deadlines. De holder meg motivert, sier en svimmel forfatter meg.
En annen squealed, «Jeg elsker å skrive så mye at Im alltid snu i oppdrag to uker før de forfaller!”
Ren galskap, tror jeg, mens jeg blar gjennom TV-kanalene. Hvem kan være glad ved tanken på et truende deadline? Jeg ser på klokken; 8:30 fortsatt tid til å ha en matbit og kanskje lese et kapittel i den nye mysterium. Med 9 oclock, med full mage og ikke finner at romanen, plukker jeg opp en note.
“Duck confit, blandede bær coulis, en side av blandet greener wilted med bacon fett og eddik dressing og stekte parsnips.” Måltidet ble spist to netter siden, men Im akkurat nå å tvinge meg til å skrive notater Ill bruke til å veve min restaurant review.
Uke i uke ut, hvem kan klandre meg for å drøye ut? En sju retters måltid her, en take-out lunsj der – hver uke må jeg pennen 1000 ord om noen måltid spist på noen restaurant, uke etter uke, år etter år. Og hver søndag kveld jeg sitter skjelvende i frykt for at ordene wont flyt.
Hmm, skriver om den anda har gjort meg sulten igjen. Jeg vandrer inn på kjøkkenet, vaske opp noen retter, åpner kjøleskapet, lukke den igjen, og prøver å bestemme hva jeg vil. En kopp te? En sjokolade noe? Ost og kjeks? Jeg fikse alle tre og hodet tilbake til stuen hvor Ive valgte å skrive min vurdering.
Jeg tar noen minutter å gjøre meg komfortabel på sofaen før jeg skjønner meg bærbar PC er i det andre rommet. Sighing, snur jeg gjennom kanalene og finne en film med Humphrey Bogart. Ive sett det før, selvfølgelig, men føler det vil inspirere meg skriftlig. Ja, jeg tror jeg lene deg tilbake, munching meg gjennom Jarlsburg og kjeks, noen svarte og hvite inspirasjon vil snu mitt spredte tanker og ufullstendige notater i en kolonne for tidene.
Snart for tidlig, går jeg finne meg bærbar PC og begynner å skrive. En innledende avsnitt boder så jeg stupe rett inn i forretter – pan Seared kamskjell, hummer kald salat, carpaccio. Lukke øynene mine jeg ser tabellen slik den var spredt foran oss på fredag kveld. Jeg gjenoppleve smaken og puste inn duften av kvelden. Ah, Im i himmelen.
Jeg åpner det ene øyet til likemann på klokken. Hvis jeg går til sengs nå, kan jeg våkner på 5 og avslutt det før fristen.
Min mann, en avisredaktør, har en vits, “A Fristen er det du hører når en redaktør henger opp på deg.” For meg tidsfrister er mer dødelig enn det. Jeg pines, stønner jeg høyt våkne min snorking hund. Brystet er tett, halsen tørr.
“Gi deg selv en falsk frist på to dager før artikkelen skyldes.
Gled dere over tidsfrister for de mener du har betalt arbeid. ”
Ingen av som fungerer for meg. Jeg puster dypt. De forretter og forretter er ferdig. Jeg trenger å skrive opp desserter og sleng på en konklusjon, vurdere restaurant og gi en irritabel farvel. Jeg tar et dypt pust og dykke i, racing gjennom den smeltede sjokolade kake og de tre stjerners rating. It er ikke engang midnatt!
Jeg helle meg et glass vin med gratulasjoner for en godt utført jobb.
Nå som fristen wasnt så ille, var det?

This entry was posted in Fritid and tagged , , . Bookmark the permalink.