Aren Du ACOA Eller ACOA


   Av James BurnsMy far og mor eide en bar så på et meget tidlig alder ble det veldig enkelt for meg å være rundt mennesker som drakk hele tiden. Fra den tiden jeg var liten tenkte jeg at hele verden drakk og drakk seg full. Min far var en overstadig drinker og han ville gå av på en bender hver sjette måned eller så. Han skulle gått fra én til tre dager. Jeg har alltid spurte mamma hvor faren sov da han ble borte, og hun ville si i bilen. Jeg wasnt sikker på hvem som kjørte som galere, mor eller far. Far drakk og kjøre mamma nøtter, men når pappa var edru mamma ville si ting til pappa for å komme under huden hans. Så jeg wasnt sikker på om mamma kjørte pappa å drikke eller dad drikker kjørte min mor til å gjøre disse kommentarer. Jeg didnt virkelig drikker som tenåring, men begynte å drikke når jeg går giftet seg første gang. Jeg drakk mye om sommeren, særlig når jeg bartended på en restaurant i Belmar, NJ. Som jeg ble ulykkelig i ekteskapet mitt jeg drakk mer og mer frem drikker min fikk litt ut av kontroll og jeg ble redd for min egen atferd og mine tanker. Jeg visste på noe nivå at jeg hadde et stort problem, så jeg begynte å lese alt jeg kunne finne om drikker min. Jeg kom over dette akronymet i en bok, ACOA. Jeg oppdaget det betydde Voksen barn av en alkoholiker. Jeg leste mer og oppdaget at noen koblet til en rekke symptomer på tilstanden, 13 for å være nøyaktig. Hva en uheldig tall. La meg oppsummere dem her:

ACOAs

1. Gjette på hva som er normalt.

2. Har vansker med å følge et prosjekt fra begynnelse til slutt.

3. Lie når det ville være like lett å fortelle sannheten.

4. Dommer selv uten nåde.

5. Har problemer med å ha det gøy.

6. Ta selv svært alvorlig.

7. Har problemer med intime forhold.

8. Overreagerer på endringer over som de ikke har kontroll.

9. Stadig søker godkjenning og forsikring.

10. Føler at de er forskjellige fra andre mennesker.

11. Er enten super ansvarlig eller super uansvarlig.

12. Er ekstremt lojale, selv i møte med bevis for at lojaliteten er ufortjent.

13. Har penger dysfunksjon, for eksempel å skjule det eller være uorganiserte med det.

Etter å ha lest denne listen og artikkelen forbundet med listen jeg konkludert med at jeg var en ACOA, dysfunksjonelle, trengte behandling, var skjev, hatet foreldrene mine, og hadde ingen virksomhet å være gift med ei jente som jeg hadde kjent i ti år. Great, great, så hva nå? Så det jeg gjorde var å komme opp med en masse unnskyldninger for oppførselen min, opptre mer som en idiot enn noensinne, tråkke i terapi, og deretter skilsmisse min kone. Jeg begynte å gå rundt og lurer på om hver bevegelse jeg gjorde var relatert til meg å være en ACOA. Jeg begynte å argumentere for mine egne svakheter og ble mer og mer uansvarlig.

Dette pågikk i omtrent fem år før jeg begynte å lære fordelene av min tid i historien og min oppvekst. Det er fordeler til våre opp bringe. Altfor ofte ser vi på nedsiden av hvordan vi ble reist. Jeg var en baby-boomer som var alle andre i min aldersgruppe, og jeg ville satse på at mange av oss har sett tilbake på våre liv, og begynt å lure på hvordan gjorde vi noen gang får på denne måten. Jeg bestemte meg for at jeg kunne fortsette å hate livet mitt, eller jeg kunne se på hva fordelen jeg fikk fra min oppvekst. Jeg skjønte jeg kunne bruke min fortid å hjelpe fremtiden. Jeg var 36 år gammel (i tilfelle youre lurte jeg er 52 nå) da jeg begynte å innse at dette ACOA ting var ikke en følelsesmessig dødsdom, men snarere en mulighet for meg å sette ting i perspektiv for meg selv og mine barn.

Jeg hadde en åpenbaring slags én dag om lag tre år siden. Jeg kjørte rundt i bilen med min datter Grace, som var ca 7 år gammel på det tidspunktet. Jeg fortalte en historie om far min, og vi begge endte opp i hysterisk anfall. Så når Grace og jeg var sammen, ville jeg fortelle en annen historie om far min fra min barndom. Vi hadde en flott tid ler sammen. En dag Grace kom til meg med en liste hun hadde satt av disse historiene, det var 12 av dem om faren min at hun hadde holdt styr på papir. Alle disse historiene var kommet ut av det fryktede ACOA miljø som jeg bodde i. Du vet det stedet som skrudde meg opp. De var så morsomt nå som det didnt sak som min far hadde personlighet med alkoholstyrke fordi alle Grace vet er at jeg dont, og hun og jeg kan le sammen om alle galskap at jeg gikk gjennom som et barn. Jeg har lest alle typer bøker om hvordan jeg fikk den måten at jeg fikk. Hvordan jeg kom hit doesnt saken. Det avgjørende er hva jeg skal gjøre nå som jeg er her. De fleste jeg har snakket med ønsker å lese en bok og oppdage noe å gjøre med en gang for å gjøre endringer. De er ikke interessert i hvorfor de gjør det de gjør, men heller hvordan man skal stoppe, som akkurat nå.

Min datter lærte meg å endre virkelig rask, le av det og nyte den personen du er med mens du ler. For meg var det Grace som viste meg velsignelser min past.Jim Burns er en av Amerikas mest inspirerende pedagogisk høyttalere. Hans humoristiske og innsiktsfulle presentasjoner touch og hans innflytelse publikum på en uforglemmelig måte. Best kjent for sine presentasjoner på mobbing, Motiverende misfornøyde studenter, spre maktkamper, Character Education, og ledelse, Jim har arbeidet som lærer og administrator siden 1977. Han er også en dyktig college instruktør som underviser høgare nivå kurs i områdene Kooperativ Discipline, Disability Awareness, Brain Kompatibel metoder i klasserommet, og Undervisning og læring gjennom flere intelligenser. For mer om Jim Burns http://behavioral-management.com/

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.